تاریخچه کتیا

  Catiaسرنام کلمات Computer Aided Three Dimensional interactive Application و محصول شرکت Dassault system می باشد. Catia v4 تنها بر روی سیستم عامل یونیکس و با بهره برداری از سوپر کامپیوترها قابل استفاده بوده اما نگارش پنجم آن علاوه بر اینکه قابلیت های نگارش قبلی خود را حفظ کرده، کار با آن بسیار راحت تر ( User friendly ) شده و بر روی pc های شخصی و سیستم عامل ویندوز اجرا می شود. بدین ترتیب catia بسیار سریع بیش از بیش جای خود را در بین کاربران پیدا کرد. هم اکنون شرکت های بزرگ خودروسازی جهان نظیر Peugeot ، citroen ، Toyota ، General motor و . . . از آن جهت طراحی بدنه و قطعات اتومبیل های خود استفاده می کنند. در حال حاضر نیز شرکت های ایران خودرو، سایپا و صنایع هوا و فضای ایران به طور مبسوط از catia استفاده می برند.

 خصوصیات منحصر به فرد catia :

1-     پارامتریک بودن آن به طوری که پس از طراحی تنها با تعیین اندازه یکی از قطعات و کلیک بر رویUp to date آیکون    تمامی قطعات متناسب با قطعه تعیین یافته تعیین می کنند این قابلیت برای شرکت هایی که کار آنها بر اساس خواسته مشتری تغییر می کند ولی راستای محصولشان ثابت می ماند بسیار مفید است.

2-     متصل بودن فایلهای استخراجی شده به همدیگر بطور مثال در نرم افزارهای معمولی پس از تهیه نقشه دو بعدی از مدل، اگر تغییری در مدل سه بعدی بدهیم باید

3-     نقشه دو بعدی را به طور دستی اصلاح کنیم در حالی که در catia پس از تغییر مدل سه بعدی با فشردن آیکون up to date علاوه بر اصلاح مدل سه بعدی فایل های متصل به آن از جمله نقشه دو بعدی به طور اتوماتیک اصلاح می شود.

4-     انجام تحلیل های مختلف نظیر تغییر شکل یا میزان کرنش بر روی مدل که این خصوصیت catia را در مجموعه سری نرم افزارهای CAE قرار می دهد.

5-    وجود محیط های زیر مجموع   Digital mockup    که امکان شبیه سازی حرکت، چک کردن تلورانها و فاصله قطعات، آنالیز تداخل قطعات و ایجاد سطح مقطع دینامیکی و . . . را به طراحان می دهد. محیط DMU Navigator یک ابزار آنالیز پرقدرت است که به اسمبلی ها حرکت می بخشد پس catia در سری  نرم افزارهای Dynamic Simu نیز قرار می گیرد.

6-    ایجاد   Gcode ها    و سایر اطلاعات مورد نیاز برای ماشینکاری و ساخت قطعات، پس catia زیر مجموعه نرم افزارهای CAM نیز هست.

Catia خصوصیات و امکانات فراوان دیگری نظیر sheetmetal ، piping ، کار با wire frame و surface ها را نیز دارد که بحث آنها خارج از این مقوله هست اما جالب است بدانید که حتی نحوه چیدمان دستگاه ها در یک کارخانه نیز توسط catia مشخص می شود که این کار دو مزیت خواهد داشت اول اینکه از فضای موجود حداکثر استفاده می شود و دوم اینکه کارگران در شرایطی قرار می گیرند که از نظر ارگانیک در بهترین وضعیت ممکن باشند.

منبع :http://www.ayehco.com



نظرات شما عزیزان:

نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه: